På de följande sidorna kan du hitta olika sorters information om belysning och lampor. För den vetgirige erbjuder vi en kort historia kring glödlampans födelse och gatubelysningens utveckling. Vi fortsätter sedan med glödlampans miljöpåverkan, och hur det har lett till utvecklingen av olika alternativa ljuskällor.

Efter det tar vi upp betydelsen av att ha rätt sorts belysning. Det är viktigt ur flera aspekter. Forskning visar att vi påverkas långt mycket mer än man kanske kan tro. På arbetsplatsen, i hemmet och på fritiden. Vi tittar sedan på betydelsen av rätt belysning i nöjeslokaler. För att gästerna ska trivas gäller det att någon tänkt till vad gäller belysningen.

Är du lika intresserad som vi är av de senaste trenderna inom belysning? Vi har en sida om det också. Det handlar just nu mycket om olika energibesparande lösningar, men även andra spännande idéer får plats. Vi tittar på vad så kallad ljusstyrning kan göra för hemmet, tar upp ”smarta hem” och system för att kontrollera alla aspekter av belysningen.

Efter det jämför vi de vanligaste typerna av lampor. Utvecklingen går med stormsteg, och ljuskällor som LED- och halogenlampor är nya, spännande alternativ till glödlampor, lysrör och lågenergilampor.

Slutligen tar vi upp vad en ljusdesigner gör och vad det innebär att arbeta som en. Ett spännande yrke med goda framtidsutsikter.

Vi tycker helt enkelt att lampor och belysning är jättespännande. Med dagens möjligheter kan vi skapa en värld där belysningen både är energisnål och anpassad till situationen. Det finns lampor och belysningsprodukter för i princip alla tänkbara miljöer. Låt oss guida dig.